1.3.2016

Kisa humuilua

Uskollisena mun tyylilleni eli vähän myöhässä, mutta kai
sitä voi fiilistellä vielä näin jälkikäteenkin. Salppurin kisoista on siis nyt puhe. Lahdessa kisat näkyi kaupungilla jo pari viikkoa ennen kisoja mm. kauppojen ja kahviloiden ikkunoissa. Tämä oli kiva, koska musta aikaisempina vuosina keskusta ei ole juuri osallistunut kisoihin mitenkään. Tänäkin vuonna turistit tulivat kaupunkiin jo aikaisin viikolla, joten hyvä, että kisat näkyivät. Lisäksi perjantaina avattiin torille kisakello, joka laskee aikaa tuleviin MM-kisoihin.

Itse olin töissä sirkuksen kanssa koko kisojen ajan ja viikonloppu menikin kasvomaalatessa suomenlippuja yms kuvia niin lasten kuin aikuistenkin kasvoihin. Pääsimpä yleisön eteenkin pyörähtämään muutamaan otteeseen. Esiintyminen on kyllä niin mun juttu! Ainakin silloin kun tiedän mitä teen. 
1. Kisaportilla oli tarkka vahti ettei kukaan vain livahtanut sisään luvatta. 2. Selfie kotona ennen lähtöä, helppo hymyillä kun tietää, että hauska päivä tulossa. 3. Oikea pukkari löytyi ja huolto service lippu kaulassa. 4. Lauantaina oli puolelta päivin vielä kovasti porukkaa tulossa.  
Pääsinpä kuvaan jopa legendaarisen taikuri Jouko Alhon kanssa! Hyvin meidän Jokke jaksoi koko viikonlopun hymyillä ja esittää taikatemppuja jokaiselle ohikulkijalle, joka vain pysähtyi katsomaan. Ja taisipa päästä jopa Ylen radio-klippeihin. Hyvää palautetta tuli sekä viikonloppuna, että sen jälkeen, meidän toiminnasta kisoissa. Kyllä se vaan aina lämmittää mieltä, kun joku huomaa sen työn, mitä on tehnyt. Niin että iso kiitos kaikille jotka palautetta ja kommentteja antoivat! Toivottavasti teillä oli yhtä hauskaa kisoissa kuin meilläkin! 

Mä olin itse ensimmäistä kertaa kisoissa ainakin kymmeneen vuoteen. Sääli, että vapaa-aika jäi niin vähiin, sillä olisin kaivannut kisatunnelmaa ulkona ja ehkä  lämmintä minttukaakaota. Ensi vuonna sitten! Harmillisen vähän oli porukkaa katsomassa, sillä markkinointi oli ilmeisesti hoidettu huonosti. Kaikkialla on puhuttu vain 2017 vuoden MM:en etkoista, joka siis tarkoitti Salppurinkisoja, mutta kuulin monien valittavan, ettei se täysin selvää ollut. Lisäksi kisat järjestettiin paria viikkoa aikaisemmin kuin yleensä, mikä varmasti hämäsi katsojakonkareita. Myös lippujen hinnoista oli keskustelua, mutta siitä en tiedä mitään, kun en itse niistä mitään maksanut. Töiden hyviä puolia! Kaikki kurjin oli kuitenkin vaihteleva sää, joka verotti useita katsojia ja sittemmin myös koko iltamäen.

Itse pääsin lauantaina töistä viiden aikoihin ja innoissani lähdin Ellun ja Katin kanssa monttuun katsomaan alkavia hyppyjä ja tunnelmaa. Oli kyllä säälittävyyden huippu Lahden kisat! Porukkaa aivan mitättömän vähän ja tunnelmaa tuskin lainkaan. Onneksi juontaja sai ihmisiä hieman hyppimään ja tanssimaan, niin että ainakin oma mieli kohosi, mutta kyllä olisi harmittanut, jos lipuista olisin maksanut. No odotella sai turhaan, sillä jo vähän jälkeen kuuden ilmoitettiin, ettei iltamäkeä ole tuulen takia ja raketit ammuttaisiin kymmenen minuutin kuluttua. Siinäpä se sitten oli, monille varmasti viikonlopun odotetuin kohta jäi kokonaan näkemättä. Rakettien jälkeen puhuin ihmisten kanssa ja eräs nainen tokaisikin, että oli ostanut liput juuri iltamäkeä varten, 25€ raketeista oli aika suolainen hinta. Auts, no ihan varmasti!
Me tanssittiin porukalla space-dancea ja naamat oli hymyssä joka tapauksessa. Raketit oli kyllä hienot, vaikka nyt ymmärrän, miksi monttu on huono paikka katsoa niitä. Kun viimeisten rakettien kohdalla kaikki savu jo laskeutui, niin arvatenkin näkyvyys oli kehno.
 Päädyttiin Ellun kanssa kisajatkoille mun luokse, kun todettiin, ettei saatu edes makkaraa ostettua. Niimpä tulos olis tämä:
Ei ehkä kaikkein perinteisin tuo skumppaa ja makkaraa, mutta hyvä ruoka, hyvä seura, parempi mieli ja meillä oli kyllä hauskaa! Miten te vietitte kisaviikonloppua, vai vietittekö mitenkään? Onko teistä monella jo liput ensi vuoden MM:hin? Tämä tyttö jatkaa seuraavaksi kirjoittelua ihan muista aiheista, joten viimeinen kuva kertokoon yhteenvedon viikonlopusta. 
 xoxo / Laura

Ps. Jos joku osaa kertoa, miksi Blogger heittää mun kuvat ihan miten sattuu, niin neuvoja otetaan avosylin vastaan! Hirrmuisen ärsyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3