5.5.2016

Eka viikko takana

Ensimmäinen viikko alkaa kohta puoliin olla pulkassa. Huominen vielä töitä ja sitten viikonloppu!  Tänään oli vapaapäivä koska helatorstaita vietetään ympäriinsä.

Maanantaina aikalailla seurailin,  että mitähän tapahtuu ja tutustuin ryhmään. Henkilöstöpulan takia vauvaryhmä ja kaksivuotiaiden ryhmä on yhdistetty, joten huutoa, menoa ja melskettä on riittänyt. Tiistaina olin jo varsin messissä mitä tapahtuu ja milloin ja keskiviikko meni jo hyvin. Mikä on hyvä, sillä ryhmässä aloittaa uusi pieni, joka on ollut tutustumassa ryhmään. Ja hän työllistää yhden ihmisen. Sanotaan vaikka, että korvatulpat pitäisi kuulua työasuun ihan jo työturvallisuuden nimissä. Meillä käytetään siis työasua. 

Maanantaina ja tiistaina oli iltavuoro eli 10-19 ja matkaan menee noin puoli tuntia. Maanantai-iltana Debbie (Sarahin paras ystävä ja vanha tuttuni au pair ajoilta) tuli istumaan iltaa ja tyhjennettiin skumppapullo. Oli ihana nähdä häntä pitkästä aikaa. Tiistaina mentiin töiden jälkeen vielä istumaan iltaa työkaverin luo. Suurin osa illasta meni saksaa kuunnellen vaikka Sarah tulkkasikin aina välillä. Ikävä kyllä en ymmärtänyt läheskään yhtä paljon kuin toivoin. Olin kuvitellut, että kuuntelen pari päivää ja sitten alan yllättäen ymmärtää kieltä. Noo ei. Keskiviikkona tosin tein ennätyksen ja opin kolme uutta sanaa ja kokonaisen lauseen! Wuhuu! Muuten keskiviikko meni puoleen päivään asti täysin unessa, sillä meillä oli aamuvuoro ja ylös oli noustava viideltä. Ei kuulkaa toimi tälle aamu-uniselle noi aikaset herätykset. No tauolla Starbucksia Baselin keskustasta ja johan helpotti. Hyvä puoli siinä, että Markthalle on aivan keskustassa, siitä on helppo liikkua ja tunnin tauon voi käyttää helposti hyödyksi. 

Koska päästiin aikasin (tai aikaisemmin) töistä, lädettiin käymään kaupoilla hakemassa ruokaa ja muita tarvikkeita, sillä kaupat olivat kiinni tänään.  Jotenkin siinä meni aikaa, liikenne oli aivan kamala ja nälkä kurni vatsaa joten hetken mielijohteesta päätettiin lähteä ulos syömään.  Mentiin paikalliseen lähiruokaravintolaan, joka siis kasvattaa itse lähes kaiken, mitä käyttävät tai se tulee kylästä.

Tämä siis tosiaan on kylä, jossa asun,  Wail am Rhein. Tosi kaunis, tosi idyllinenja varsin rauhallinen. Nyt hyvää yötä! 

xoxo / Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3